dimecres 23 de desembre del 2015

Canet es prepara per celebrar el Nadal els propers dies

Canet es prepara per viure els dies de Nadal mantenint tradicions que no hi poden faltar com els Pastorets i l'actuació del Pep Parra i la seva cantada de nadales després de la Missa del Gall que enguany arriba a la seva 30a edició. A partir del dia 27 comença el parc infantil i els tallers de Nadal que organitza l'ajuntament i aquest mateix dia el Missatger Reial arriba a la nostra vila per recollir totes les cartes que els nens i nenes volen fer arribar als tres Reis Mags.

La regidora de Festes, Assumpta Revoltós, comenta que per Nadal hi ha tradicions que no es poden canviar, per això, durant els propers dies les celebracions seran les tradicionals i on han intentat fer un canvi és amb les Campanades de Cap d'Any en què han volgut fer una festa més "grossa" amb la participació dels Diables de Canet. També han fet un canvi en la revetlla de Cap d'Any incorporant l'actuació d'una orquestra i després d'un DJ per arribar al màxim de públic. A més enguany la festa s'allargarà fins a les 6 de la matinada.

30 anys de les Nadales d'en Pep Parra

De tota manera, les festes més properes que tenim ara són Nadal i Sant Esteve. Així demà dimecres a partir de les 12 de la nit hi haurà la Missa del Gall des de l'Església Parroquial i retransmesa en directe per Ràdio Canet. Després de la missa a la plaça Macià es farà la cantada de nadales i ressopó tradicional de Nadal amb l'actuació de Pep Parra qui celebra que porta 30 anys fent aquesta cantada. Es mostra molt il·lusionat d'haver arribat a aquesta fita i per això han preparat una cantada en què també hi seran altres músics de la vila cantant les nadales més tradicional, però també d'altres menys conegudes.

Parra recorda com va començar aquesta proposta musical. Corria l'any 1985 quan van començar a fer aquesta cantada amb un grup de músics de Canet i des de llavors cada Nadal s'ha mantingut aquesta tradició, tot i que en els últims temps, era ell sol qui entonava les nadales, això sí, acompanyat dels canetencs i canetenque que s'hi apropen per cantar melodies tan conegudes com el "Fum, Fum, Fum" o d'altres menys sentides com "Canta, Terra Meva" que podem trobar en el cançoner que edita l'ajuntament.

Els Pastorets

De cara el dissabte, dia de Sant Esteve, es faran Els Pastorets «L'Estel de Natzaret» a càrrec de la secció dramàtica del Centru. Albert Coll, Anna Garcia i Alfred Homs, membres de l'obra, comenten que són els Pastorets de sempre amb un relleu d'actors i actrius i amb l'experiència també dels més veterans. Els dos dies que es representen els Pastorets els actors varien i en total són una quarantena els que hi participen. Ja porten setmanes treballant amb els assajos i confien que el públic no falli amb la cita d'aquest clàssic. La representació serà a les 6 de la tarda i també es tornarà a representar el diumenge 3 de gener també a les 6 de la tarda. Enguany una de les novetats que han preparat des del centru és la representació del "Conte de Nadal" de Charles Dickens que es farà el dissabte 9 i el diumenge 10 de gener a les 6 de la tarda al Centru.

Parc infantil i Tallers de Nadal

D'altra banda, a partir del diumenge i durant 4 dies seguits es farà el Parc infantil i Tallers de Nadal amb ludoteca, castells de botar, piscina de boles, inflables, pista americana i tallers a càrrec d'Strankis. Està adreçat a nens i nenes fins a 14 anys. Els menors de 7 anys hauran d'anar acompanyats d'un adult.

Arribada del Missatger Reial

També el diumenge arribarà a Canet el Missatger Reial per tal de recollir les cartes que els més petits i no tan petits vulguin fer arribar al Melcior, Gaspar i Baltasar. El Missatger Reial estarà ubicat a la Plaça 11 de Setembre a partir de 2/4 de 12 del matí ja que cada any s'intenta variar la seva ubicació. En cas de pluja estarà ubicat a la pista esportiva del costat del Pavelló.

 

Programació d'avui