dimecres 07 de juny del 2017

Els alumnes del FEDAC reben consells per gaudir d'una revetlla de Sant Joan amb precaució

Els alumnes del FEDAC reben consells per gaudir d'una revetlla de Sant Joan amb precaució

Foto: gencat.cat

Els alumnes de 5è i 6è de Primària de l’Escola Fedac Santa Rosa de Lima han assistit aquest matí a la representació de l’obra de teatre “A foc  lent” representada per la companyia Filomenateatre de Granollers i que forma part de la campanya de sensibilització “Revetlles amb precaució” que impulsa Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya.

 Durant aquest mes de juny, des de la Direcció General de Protecció Civil s’impulsen accions, com és aquesta campanya que té per objectiu conscienciar, sobretots als nens i joves, de la correcta manipulació dels petards i donar-los consells per gaudir d’una revetlla segura. De fet, des de l’any passat es va iniciar aquesta campanya que permet apropar els consells de seguretat d’una manera més amena, divertida i didàctica, a través d’una obra de teatre amb actors professionals. Una funció en què s’hi expliquen les anècdotes de tres joves durant la nit de Sant Joan. La responsable d’informació de la direcció general de Protecció civil, Xesca Baró, ha destacat els bons resultats d’aquesta campanya. 

A banda de la representació teatral es donen recomanacions sanitàries per saber com actuar en cas d’un accident amb pirotècnica i els alumnes poden exposar els seus dubtes i preguntes. A més, en algunes sessions, es fa una demostració pràctica de com llençar correctament els petards, a càrrec d’una Colla de Diables. 

L'any passat van assistir a les diverses sessions prop de 1.500 alumnes, una xifra que esperen ampliar aquest any i és que ja tenen establert un calendari de representacions que es faran per tot Catalunya i que tindran lloc a pobles com Matadapera, Igualada, Ulldecona, Lleida o Tortosa, entre d’altres.

 

Programació d'avui