divendres 21 de juliol del 2017

Gea XXI torna a portar la festa Holi a Canet

 Gea XXI torna a portar la festa Holi a Canet

Foto: cartell festa Holi

Torna aquest cap de setmana la Gran Festa Holi, una celebració d’origen hindú que per segon any consecutiu es fa a Canet degut l’èxit que va tenir l’any passat. Està organitzada per l’entitat solidària Gea 21 ja que la festa té un rerefons solidaris perquè es recapten fons amb la venda de la pols de color.

Des de GEA 21, dos dels seus responsables, Jordi Planet Planas i Josep Cortés, han destacat que un dels principals canvis respecte l’any passat és la ubicació. La primera festa holi es va fer a la Plaça Colomer, però les obres de l’Odèon, han obligat a buscar un nou emplaçament. El lloc triat és la Plaça 11 de Setembre i no descarten anar portant aquesta festa a diferents indrets del poble i és que de cara l’any vinent, contemplen, fer-la al Passeig Marítim, fet que donarà la possibilitat a qui ho vulgui d’acabar la festa remullant-se a la platja. De tota manera, per aquesta edició la celebració tindrà lloc a la Plaça 11 de Setembre, s’hi arribarà a través de tres cercaviles que iniciaran el seu recorregut davant l’institut Lluís Domènech i Montaner, la Plaça Macià i la Ronda Doctor Fleming, encapçalades per Soroll.som, els Perkutes de Canet i els Tabalers dels Diables de Canet.

L’origen d’aquesta festa el trobem a la Índia. Normalment se celebra a l’inici de la primavera, per donar la benvinguda a la nova estació i és que suposa deixar enrere la tardor i l’hivern, èpoques més grises, i és un crit a gaudir de la primavera i l’estiu. És una celebració plena de color on la gent gaudeix amb la pols de colors i ballant al carrer. En aquest sentit, Cortés recorda que l’any passat grans i petits i famílies senceres s’hi van sumar. Planet també assenyala que és una pols no tòxica, no contaminant i que ràpidament s’elimina de la pell i la roba i que els carrers amb una ruixada d’aigua quedaran nets de nou.La festa començarà aquest dissabte a partir de les 6 de la tarda.

temes: cultura
Programació d'avui