dijous 30 de setembre del 2010

Història

El 9 de febrer de 1980 al mític "galliner" de Can Bartomeu Atmetller va ser on va començar a funcionar Ràdio Canet, amb uns mitjans molt rudimentaris i amb aparells casolans amb l´ajut de : Montse Comés, Quirze Planet, Salvador Mitjà, Joan Ramon Mainat, Mercé Martínez....

Ràdio Canet va iniciar les seves emissions sense llicència com moltes de les ràdios municipals de Catalunya. D´això ja fa 30 anys. Des d´aquell dia totes les persones que hi han col·laborat al llarg d´aquests anys han intentat que esdevingués la sintonia del poble. De moment, poden estar prou orgullosos per una de les primeres emissores municipals del nostre país. A més, durant tot el seu temps de vida Ràdio Canet no ha deixat mai d´emetre. El que si que ha canviat ha estat el dial: en un començament Ràdio Canet emetia a través del 107.1 de la FM, mentre que ara emet des del 107.6fm.

Això ha estat possible gràcies a l´esforç, sense excepcions, de tots els diferents equips de gent que hi ha hagut al capdavant de l'emissora. Persones com Joan Ramon Mainat, Salvador Mitjà, Joaquim Salvà... O en Lluís Serra, un dels directors de Ràdio Canet que més temps ha estat al capdavant de l'emissora (1985 - 1995). No va ser fins llavors, afinals del 1994, que les col·laboracions a l'emissora es van començar a cobrar i que es va engegar una programació diària des de les vuit del matí i fins les set de la tarda.

Més tard quant en Lluís Serra va deixar el càrrec, el va substituir en Jordi Llagostera (1995-1999). Amb Llagostera al capdavant van arribar la primera renovació important de les instal·lacions de l'emissora, una feina que van realitzar els alumnes de l'Escola Taller.

Amb les eleccions de 1999 va arribar un canvi a l'Ajuntament i també en la direcció de la ràdio que va ser encarregada a Jordi Loyo. Amb Loyo es va incorporar una eina avui imprescincible pel bon funcionament d´una emissora municipal: l´informatització. Gràcies als ordinadors Ràdio Canet va començar a emetre les 24 hores del dia amb producció propia.

Durant el 2001 Ràdio Canet va fer un pas endavant en la seva consolidació amb la redacció i aprovació a través del ple municipal dels primers Estatuts de l'Organisme Autònom Ràdio Canet. A partir d'aquell es va treure a concurs públic la plaça de coordinació de l'emissora. Aquesta plaça la va guanyar M. Rosa Martínez i que ho ha estat fins aquest 2006, Marc Colomer la va portar fins que es va convocar el concurs públic i actualment la coordinació la porta Quim Masvidal .

En aquests moments l'emissora es gestiona a través de dos organismes: l'equip de gestió, format pel coordinador (Quim Masvidal), la cap d'informatius (Carlota Tanganelli) i el cap tècnic (Carles Lucas); i pel Consell de Govern de Ràdio Canet - màxim òrgan decisori - on s'hi troben representats els treballladors i col·laboradors de l'emissora, tots els partits polítics amb representació municipal, l'Alcalde, el secretari de la corporació, dos representants d'altres mitjans de comunicació locals i dos representants de la societat civil canetenca.

temes: web
Programació d'avui