divendres 09 de setembre del 2016

L'Ajuntament estudia les possibilitats d'incloure "el Centru" al projecte de l'Odèon

L'Ajuntament estudia les possibilitats d'incloure "el Centru" al projecte de l'Odèon

Foto: Edifici del Centru // elpuntavui.cat

L'Ajuntament està estudiant les possibilitats i opcions d'incloure "el Centru" en el projecte Odèon. Després de l'anunci del Bisbat de Girona de voler tancar l'espai cultural, ja han començat les negociacions per tal de trobar una solució a aquesta situació i no haver de tancar el Centru que, com a equipament, és un dels més antics del poble amb gairebé 135 anys d'història.

El regidor d'urbanisme, Lluís Llovet, ha explicat a Ràdio Canet, que el Bisbat els comunica aquesta decisió per sorpresa i que no s'esperaven aquesta proposta. Concretament, el Bisbat es vol desprendre del teatre, l'entrada de l'edifici, la casa del capellà i una part del pati i amb els diners obtinguts el Bisbat rehabilitaria la rectoria vella. Ara, des de Serveis Tècnics de l'ajuntament estan preparant informes i avaluant les possibilitats i és que, com apunta Llovet, cal valorar el cost i el tipus de negociació que es fa.

La idea, com comenta Llovet, és fer encaixar "el Centru" en el projecte Odèon. Disposar del "Centru" com a la sala de teatre petita, amb una capacitat per a 126 persones, podria condicionar la distribució d'espais de l'Odèon. El regidor deixa clar que, en tot moment, la idea és mantenir "el Centru" obert.

Les converses continuen obertes i com precisa el regidor descarten acceptar una cessió per un període de temps i la millor opció seria fer una permuta econòmica. Ara bé, cal posar-se d'acord amb el preu ja que, tot i ser un edifici situat al centre del poble, cal realitzar-hi obres de rehabilitació. La propera reunió amb el Bisbat tindrà lloc el 23 de setembre.

temes: urbanisme
Programació d'avui