divendres 15 de setembre del 2017

La 10a Fira Mercat Modernista arrenca motors

La 10a Fira Mercat Modernista arrenca motors

Muntatge 10a Fira Mercat Modernista

L'Àrea de Promoció Econòmica organitza un any més la Fira Mercat Modernista de Canet de Mar. El nostre municipi es vestirà de nou de modernisme, i ens farà entrar en aquesta època durant tot un cap de setmana, que estarà ple d’actuacions, activitats culturals, artístiques, lúdiques, infantils i gastronòmiques, amb espectacles, rutes, exposicions, conferències... i noves propostes que contribueixin a reforçar la singularitat d'aquest esdeveniment.

Maribel Cortés, tècnica de promoció econòmica de l’Ajuntament de Canet de Mar, ens explicava els canvis per la inaguruació que tindrà lloc aquest vespre a Vil·la Flora degut al mal temps. Cortés també explica com van triar la temàtica de la dona per aquesta nova edició.

Aquest any es celebra el desè aniversari de la Fira i s’ha escollit com a temàtica principal "Les dones del modernisme". En aquella època les dones quedaven en un segon terme, essent objectes de contemplació o de devoció. Però les dones del Modernisme es van erigir, elles mateixes, en artistes que van seguir la crida de la seva vocació lluitant contra les circumstàncies reduccionistes del moment. Ser pintora, escriptora, compositora o escultora era un repte i un doble desafiament: respecte de la societat en general i de la vida familiar en particular. 

A la cloenda de l'acte inaugural que es durà a terme a Vil·la Flora, com ja es va fer en la passada edició, viurem la Nit de tapes i varietés, on es podrà fer degustació de tapes de l’època i s’amenitzarà la vetllada amb la celebració d’un espectacle de varietés tal i com es feia a principis del segle XX, amb números de malabarisme, ball, música o escenes còmiques a l’Envelat.

Com cada any, per aconseguir la recreació de l’ambient modernista, es necessita la implicació de la ciutadania vestida d’època, dels comerços col·laboradors decorant les botigues, dels establiments de restauració oferint plats de l’època i de les entitats i associacions organitzant activitats que dinamitzin la Fira.

Fins aquest divendres es podran fer les reserves de les visites al Castell i les rutes guiades a l'Oficina de Turisme ubicada a la Casa museu.

Programació d'avui