dimecres 14 de juny del 2017

Un total de 58 alumnes de l'IES Lluís Domènech i Montaner fan les proves de Selectivitat

Un total de 58 alumnes de l'IES Lluís Domènech i Montaner fan les proves de Selectivitat

Foto: elpuntavui.cat

Un total de 58 alumnes de l’Institut Lluís Domènech i Montaner es presenten als exàmens de Selectivitat.  L’Escola de Teixits acull durant aquests tres dies un total de 329 estudiants repartit en dos tribunals, la majoria provinents de poblacions del voltant.

 A tot Catalunya són 32.055 els estudiants que han començat aquest dimarts les proves d'accés a la universitat (PAU). Fins aquest dijous, els alumnes s'hauran d'examinar de cinc matèries obligatòries i de fins a tres assignatures específiques, que són voluntàries i serveixen per pujar nota. Tal com ha explicat el director de l’Institut, Miquel Galceran, porten tres setmanes fent una preparació especial per aquell alumnat que vol fer la Selectivitat. L'any passat el 100% dels alumnes del centre que s'hi van presentar van aprovar la Selectivitat.

Nervis, repàs d’apunts d’última hora i un horitzó ben marcat en la tria d’una carrera que es vol cursar, així és com viuen aquests dies de Selectivitat la majoria d’alumnes. De fet, com ha assenyalat un dels professors de l’Institut Lluís Domènech i Montaner, Xevi Escrihuela, la majoria d’alumnes, de moment, sembla que surten contents de les proves. De tota manera, Escrihuela recorda que la modificació que es va comunicar al mes de febrer referent a la tria d’assignatures per les proves ha afectat molt l’alumnat. Fins ara, els alumnes a la fase general s’havien d’examinar d’unes assignatures comunes com són llengües, Història o Història de la filosofia i podien triar la cinquena matèria, enguany, però segons la modalitat de Batxillerat ja quedava predefinida quina era aquesta matèria. Això ha trastocat els plans i les previsions de molts alumnes. El que lamenta Escrihuela és que aquesta modificació s’ha fet al llarg del curs, una mesura que facilita l’organització, però que va arribar tard i malament. De fet, sobre com seran els exàmens de l’any que ve o si hi haurà canvis en el sistema, en aquests moments ho desconeixen.  

L’Escola de Teixits acull durant aquests tres dies un total de 329 estudiants repartits en dos tribunals, un de 188 alumnes i un de 141. La majoria provenen de poblacions veïnes, sobretot de l’Alt Maresme. Pere Cruells, president d’un dels Tribunals que hi ha a la nostra vila, ha afirmat que el primer dia no hi va haver cap incident i les proves s’han desenvolupat amb normalitat. Entén que hi hagi nervis, però la principal recomanació que dóna és que els alumnes vagin tranquils perquè disposen d’una hora i mitja per fer cada prova i, sobretot, que llegeixin bé l’enunciat abans de respondre. Cruells no és la primera vegada que actua com a president de tribunal, una tasca voluntària per la que cal apuntar-se prèviament. La seva feina consisteix en l’organització i el control de l’alumnat, però no en la gestió dels continguts de les proves. De fet, tal com explica, les proves del dia les recull a les 7 del matí a la comissaria de Mossos d’Esquadra d’Arenys de Mar on li són entregades precintades i és que fins aquell moment estan guardades a la cambra cuirassada de la comissaria.

 

 

 

 

 

temes: educació
Programació d'avui